General knowledge

اطلاعات عمومی

General knowledge

اطلاعات عمومی

آشنایی با انواع دان قهوه

چهارشنبه, ۱۶ فروردين ۱۴۰۲، ۱۱:۱۳ ق.ظ

نوشیدنی‌ها همیشه طرفداران زیادی در جهان دارند و از میان تمامی نوشیدنی‌های محبوب، می‌توانیم به قهوه به عنوان یکی از دوست داشتنی‌ترین‌ها اشاره نماییم. هر کسی که به قهوه علاقه داشته باشد باید با انواع دان قهوه نیز آشنا باشد تا بتواند هنگام سفارش قهوه، با توجه به نیاز خود، بهترین گزینه را سفارش دهد.

در حالت کلی قهوه برای دم شدن و رسیدن به دست مصرف کننده، باید مسیر خیلی زیادی را پیموده و مراحل مختلفی را بگذراند. یکی از ابتدایی‌ترین این مراحل، کشت کردن آن است که همین موضوع و روش‌های مختلف آن باعث به وجود آمدن انواع دان قهوه شده است.

هر کدام از این دانه‌ها دارای ویژگی‌های منحصر به فردی هستند و شما به عنوان کسی که روزانه نسبت به مصرف قهوه اقدم می‌کنید باید با این ویژگی‌ها آشنایی داشته باشید تا بتوانید دقیقا همان نوشیدنی را میل کنید که ویژگی مورد نظرتان را دارد. برای آشنایی با انواع دان قهوه و دانستن ویژگی‌های آن‌ها تا انتهای این مطلب با ما باشید.

معرفی انواع دان قهوه

بیشتر افرادی که خود را قهوه خور حرفه‌ای می‌دانند تا به حال فقط پودر قهوه و روش درست کردن اسپرسو و انواع دیگر قهوه را مشاهده کردند و شاید بیشتر این افراد قبل از تبدیل شدن قهوه به پودر خبری ندارند. باید این را بدانید که قهوه در ابتدا به صورت میوه و روی درخت مخصوص است. این میوه به رنگ قرمز بوده و شکلی شبیه به گیلاس دارد.

بعد از چیده شدن میوه قهوه، دانه قهوه از داخل این میوه جدا شده و جمع آوری می‌شود. این دانه سبز رنگ است و به دلیل رنگی که دارد به لوبیا قهوه نیز معروف است. این دانه‌ها با استفاده از انواع دستگاه رست دان قهوه، تف داده شده و به رنگ قهوه‌ای مایل به سیاه درآمده و دانه رست شده، آسیاب شده و به پودر قهوه تبدیل می‌شود.

دانه‌های قهوه دارای انواع مختلفی هستند. حتما تا به حال زمانی که برای سفارش قهوه اقدام کردید، نام قهوه عربیکا و روبوستا را شنیده‌اید. این دو متداول‌ترین انواع دانه قهوه هستند ولی تنها انواع آن نبوده و دانه قهوه دارای انواع دیگری نیز می‌باشد.

در حالت کلی قهوه دارای ۴ نوع زیر می‌باشد:

آشنایی با انواع دان قهوه عربیکا

اگر قصد دارید تا باکیفیت‌ترین دانه قهوه را بشناسید باید شما را با دانه قهوه عربیکا آشنا کنیم. این دانه‌ها محبوب‌ترین انواع دان قهوه به حساب آمده و می‌توان به جرئت گفت که ۶۰ درصد از قهوه‌های جهان را در بر می‌گیرند.

با توجه به اینکه رشد این نوع از دانه‌های قهوه بسیار سخت‌تر است، طبیعتا قیمت بالاتری نسبت به انواع دیگر دارند. دانه قهوه عربیکا برای اینکه به خوبی رشد کند به سایه، آب و ارتفاع خیلی زیاد نیاز دارد.

باید این نکته را بیان کنیم که دانه‌های قهوه عربیکا نسبت به سایر دانه‌های قهوه در معرض بیماری‌های گیاهی بیشتری هستند و به همین دلیل باید در ارتفاعی بیشتر از ۲۰۰۰ فوت یا ۶۰۰ متر کشت شوند. گیاهان دانه عربیکا کوچک‌تر بوده و در صورتی که به صورت کامل رشد کنند، حداکثر بین ۸ تا ۱۵ فوت ارتفاع خواهند داشت.

عطر و طعم این دان قهوه بسیار خاص بوده و به دلیل کم بودن تلخی آن و طعم نزدیک به میوه‌ای که دارد، طرفداران بسیار زیادی داشته و با توجه به روشی که رست خواهند شد، دارای ترشی بیشتری می‌باشد.

آشنایی با انواع دان قهوه روبوستا

دومین نوع از انواع دان قهوه، قهوه روبوستا می‌باشد. این دانه قهوه نسبت به دانه عربیکا دارای مقامت بیشتری بوده و به همین دلیل برای کشت گیاه آن، به ارتفاع زیادی نیاز نبوده و آن را در ارتفاعات پایین کشت می‌کنند.

دان قهوه روبوستا بزرگتر و گردتر هستند و ویژگی بارز آن‌ها، تلخ بودن و کافیئن بالایی است که در خود دارند. به همین دلیل است که افرادی که به دنبال قهوه‌ای هستند که هشیاری بیشتری ایجاد کرده و خستگی را از بین ببرد، روبوستا را انتخاب می‌نمایند. همچنین مزه ترش قهوه عربیکا برای تمامی افراد خوشایند نبوده و به همین دلیل قهوه تلخ روبوستا را از میان انواع دانه قهوه انتخاب می‌نمایند.

باید این را بدانید که گیاه این نوع از دانه قهوه بلندتر بوده و اندازه آن به ۱۵ تا ۲۰ فوت خواهد رسید. اگر بخواهید مرغوبیت دانه روبوستا را تشخیص دهید باید بدانید که نوع مرغوب دانه روبوستا بافت نرمی داشته و دارای مزه شکلاتی است.

این را نیز باید بدانید که روبوستا چربی سوزی بیشتری دارد و عملکرد فیزیکی بدن را بهبود می‌دهد. این توصیه را به شما داریم که هنگام خرید قهوه روبوستا حتما از مرغوب بودن و اصل بودن آن اطمینان حاصل کنید.

آشنایی با انواع دانه قهوه لیبریکا

شاید تا به حال نام قهوه لیبریکا را نشنیده باشید ولی باید بگوییم این نیز یکی از انواع دانه قهوه است که دارای مشخصات متفاوتی می‌باشد. این دانه قهوه دارای رایحه شیرین گل بوده و اهمیت ارزشمندی آن به دلیل وجود عطر و طعم دود آمیز لیبریکا می‌باشد.

در اواخر دهه ۱۸۰۰ به دنبال یک بیماری قارچی به نام زنگ قهوه، میزان زیادی از محصولات قهوه عربیکا از بین رفت و دقیقا در این زمان بود که فیلیپین به عنوان اولین کشور، شروع به کشت لیبریکا کرد. بعد از مدتی که فیلیپین از سلطه آمریکا خارج شد، دیگر این قهوه در این منطقه کشت نشده و قهوه عربیکا توانست جایگاه خود را پس بگیرد.

گیاه قهوه لیبریکا شکل بسیار نامنظمی داشته و از گیاهان روبوستا و عربیکا بزرگتر است ولی از نظر شکل ظاهری، به گیاه روبوستا شبیه‌تر است. این دانه قهوه در برابر گرما و رطوبت مقامت بسیار خوبی را از خود نشان می‌دهد و در ارتفاع کم نیز رشد می‌کند. در آخر باید بگوییم که لیبریکا تنها ۲ درصد از قهوه جهان را در بر می‌گیرد.

آشنایی با انواع دانه قهوه اکسلسا

آخرین نوع از انواع دانه قهوه، اکسلسا است. در گذشته این نوع از قهوه، به صورت یک دانه جداگانه محسوب می‌شد ولی اخیرا دانشمندان آن را زیر مجموعه دانه قهوه لبریکا دانستند.

دانه قهوه اکسلسا شباهت بسیار زیادی به لبریکا داشته و در جنوب شرقی آسیا رشد می‌نماید. گیاهان این دانه قهوه در ارتفاعات متوسط رشد کرده و به بزرگی ۲۰ تا ۳۰ فوت هستند.

نتیجه گیری

ما در این مطلب انواع دانه قهوه را به شما معرفی کردیم و ویژگی‌های هر کدام را بیان نمودیم در نهایت این شما هستید که با توجه به خواست خود، باید یکی از آن‌ها را سفارش دهید.

منبع

  • anahita attarian

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی