General knowledge

اطلاعات عمومی

General knowledge

اطلاعات عمومی

معرفی انواع برنج و شرایط پخت هرکدام

چهارشنبه, ۱۶ فروردين ۱۴۰۲، ۱۱:۱۱ ق.ظ

برنج غذای قالب تعداد زیادی از افرادی است که در سراسر جهان زندگی می‌کنند. ما در ایران در کنار انواع و اقسام خورشت‌ها و کباب‌ها حتما از برنج استفاده می‌کنیم و این دلیلی است برای اینکه بخواهیم با انواع برنج آشنا باشیم.

در حالت کلی برنج دارای انواع خیلی زیادی است که هر کدام دارای ویژگی‌های مختلفی هستند و برای افراد مختلفی در جای جای جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد و برای اینکه بتوانیم بهترین استفاده را از آن داشته باشیم باید با انواع آن و ویژگی‌هایی که دارند آشنا باشیم.

این دقیقا مانند زمانی است که ما یک فضا به همراه تمامی تجهیزات یک رستوران صنعتی داریم و زمانی که تصمیم داریم تا از دستگاه کباب پز صنعتی استفاده کنیم، باید با انواع گوشت آشنایی داشته باشیم تا بتوانیم کبابی بسیار عالی را به مشتری خود ارائه نماییم.

 

در این مطلب با انواع برنج آشنا خواهیم شد. اگر شما هم جزء افرادی هستید که به آشپزی علاقه دارید و یا آشپز هستید، بهتر است است این مطلب را تا انتها دنبال نمایید.

آشنایی با انواع برنج

برنج‌ها در حالت کلی بر اساس ویژگی‌های مختلفی که دارند در دسته‌بندی‌های زیادی قرار می‌گیرند و ما در این مطلب تصمیم داریم تا آن‌ها را بر اساس ویژگی‌های ظاهری تقسیم بندی کنیم:

انواع برنج دانه بلند

  1. برنج سفید: برنج سفید همان نوع برنجی است که در ایران بیشتر از هر نوع دیگری یافت می‌شود. در کشور ایران بیشتر مناطق کشت برنج به این نوع اختصاص داده شده است که به خاطر مساعد بودن شرایط آب و هوایی با رشد آن است و شاید این دلیلی است برای اینکه ما با تعداد زیادی از برنج‌های دیگر آشنا نیستیم.
    در بیشتر آشپرخانه‌های صنعتی، این برج را با استفاده از دیگ چلو پز می‌پزند و باید بدانید که برنج سفید یکی از انواع برنج است که هنگام پخت آب خیلی زیادی را جذب کرده و به خوبی و زیبایی قد می‌کشد.
  2. برنج قهوه‌ای: این نوع از برنج دارای دانه‌های کدر و یا قهوه‌ای است و به دلیل جدا نشدن سبوس از آن، طعم و مزه آن تا حدود زیادی با برنج سفید متفاوت است . باید این را بگوییم که این نوع از برنج دارای دانه‌های سفت‌تری است و بسیار تردتر است. بهتر است برای جذب بیشتر خواص آن، برنج قهوه‌ای را به صورت کته بخورید.
  3. برنج باسماتی: یکی دیگر از انواع برنج، برنج باسماتی است و بیشتر در هند و پاکستان مورد استفاده قرار می‌گیرد. عطر و طعم این برنج بسیار خاص است و بعد از پخت به خوبی قد کشیده و حجم خوبی نیز پیدا خواهد کرد. بهتر است یک ساعت قبل از پخت برنج باسماتی آن را خیس کنید.
  4. برنج جاسمین: رنگ این نوع از انواع برنج بسیار شفاف است و به همین دلیل خیلی راحت آن را تشخیص خواهید داد. بهتر است قبل از مصرف به مدت یک ساعت آن را خیس کنید و حتما چندین بار آب آن را عوض کنید تا تمامی نشاسته آن را بشویید.

انواع برنج دانه متوسط

  1. برنج سوشی یا برنج ژاپنی: این نوع از برنج دارای دانه‌های کوتاه‌تری است و کمی سفت بوده و نیمه شفاف است. به این دلیل که از آن بیشتر در غذاهای ژاپنی مانند سوشی استفاده می‌شود به این نام معروف شده و باید این را بدانید که بعد از پخت به حالت کته درآمده و چسبندگی خیلی بالایی دارد.
  2. برنج بمبا: برنج بمبا یکی از انواع برنج است که بیشتر در اسپانیا مورد استفاده قرار می‌گیرد و در پخت غذاهای سنتی و برخی سالادها به کار برده می‌شود. دانه این برنح تقریبا گرد است و به این صورت به راحتی می‌توانید آن را تشخیص دهید.

انواع برنج دانه کوتاه

  1. برنج آرباریو: اگر می‌خواهید محبوب‌ترین برنجی که در کشور ایتالیا مورد استفاده قرار می‌گیرد را بشناسید باید برنج آرباریو را به شما معرفی کنیم. دانه‌های این نوع از انواع برنج بسیار ریز و گرد است و در پخت بسیاری از غذاهای ایتالیایی مانند ریزوتو مورد استفاده قرار می‌گیرد. باید بگوییم که این نوع برنج به قدری در ایتالیا محبوب است که شاید ۹۹ درصد مردم این کشور از آن استفاده می‌کنند.
  2. برنج قهوه‌ای دانه کوتاه: در قسمتی که انواع برنج‌های دانه بلند را معرفی می‌کردیم، در رابطه با برنج قهوه‌ای توضیح دادیم و باید در رابطه با برنج قهوه‌ای دانه کوتاه این را بگوییم که شباهت بسیار زیادی به برنج قهوه‌ای داشته و تفاوتی که دارند این است که اندازه آن کوتاه‌تر است.
    نشاسته بسیار زیادی در برنج قهوه‌ای دانه کوتاه وجود دارد و به همین دلیل بعد از پخت چسبندگی بسیار زیادی داشته و رنگ جالب آن هم دلیلی است برای اینکه از آن در غذاهای مختلف استفاده می‌شود.

 

انواع برنج خاص

  1. برنج سیاه: یکی از انواع برنج، برنج سیاه می‌باشد که به دلیل رنگی که دارد جزء برنج‌های خاص می‌باشد. این برنج به نام برنج چینی یا برنج ممنوعه نیز معروف بوده و بیشتر در کشورهای شرقی به خصوص چین کشت می‌شود. رنگ این نوع از برنج بنفش تیره یا سیاه بوده و باید این نکته را بیان کنیم که بعد از پخت نیز سیاه باقی خواهد ماند و این زیبایی خاصی به سفره خواهد بخشید.برنج سیاه دارای نشاسته خیلی کمی است و به همین دلیل خیلی کم به هم چسبیده و به خوبی قد کشیده و بعد از پخت دانه دانه خواهد شد. دقیقا به همان صورتی که باب طبع ایرانیان است.
  2. برنج وحشی: این را باید بگوییم که این دانه به صورت علمی برنج نبوده و فقط به دلیل شاهت ظاهری که به برنج دارد، در این دسته بندی قرار گرفته و به برنج وحشی معروف است. برنج وحشی به هیچ وجه خود رو نبوده و باید دانه‌های آن کاشته شوند. پس با شنیدن نام آن، به اشتباه نیوفتید.
  3. برنج کالیجیرا: این نوعی از برنج است که شباهت خیلی زیادی به برنج باسماتی داشته و به همین دلیل در بسیاری از مواقع اشتباه گرفته می‌شود. البته لازم به ذکر است که این برنج فقط در بخش‌های خاصی از هندوستان کشت شده و قیمت نسبتا بالایی نیز دارد.

منبع

  • anahita attarian

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی